HFF möten hösten 2021

Helsingborgs Filatelist Föreningen kommer äntligen igång igen efter ett långt uppehåll p.g.a. pandemin. Hoppas att alla ”gamla” medlemmar känner sig säkra och sugna på att åter träffas. Det finns säkert ett flertal samlare som vaknat till liv under pandemin och är intresserade av att besöka en filatelistförening, alla är välkommna. Om du som ny undrar över något så kontakta ordförande Rolf, uppgifter finns på HFF sidan här. Det går också bra att fråga mig (Mikael Carlsson) om du besöker Frimärks-Netto på Bruksgatan i Helsingborg.

Nu är väl så gott som alla dubbelsprutade och vi kan äntligen komma igång igen. Det blir Gröna Villan på Råå, Lybecksgatan 22. Till varje möte kommer urvalshäften att finnas. Tag gärna med bytesmaterial! Vid varje möte engagerar vi föredragshållare som visar och berättar om något intressant. Möteslokalen öppnar 18.00. Även icke medlemmar välkomnas!

Mötesprogram för hösten 2021

6/9 Peter Wittsten, Hørsholm Danmark, kommer och talar om Vanadis seglationer i Medelhavsområdet. Vanadis var det fjärde fartyget som passerade nyöppnade Suezkanalen.

Ett Vanadis brev som Peter Wittsten kanske kommer att berätta om den 6/9

4/10 Lennart Järnum berättar om några objekt som kommer att ingå i hans exponat i Eslöv i november. OBS riktigt tunga svenska pärlor!

Sveriges första förstadagsbrev! Det vackraste av två kända. En av pärlorna i Lennarts samling.

1/11 Finn Nielsen visar och talar om ”Företagsbrev med Helsingborgs anknytning”.

Ett brev från Henry Dunkers gummifabrik Tre Torn.

13/11 Frimärkets Dag, plats och tid kommer senare.

6/12 Sedvanlig julavslutning med tilltugg, frågesport, auktion m.m. Rolf håller i det.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar