IBRA 2023 i Essen – frimärksutställning

25-28 maj inträffar årets stora händelse för frimärkssamlare och filatelister i Europa. IBRA i Essen, en världsutställning (FIP) med samtida stor handlarbörs.

Flera svenska samlare ställer ut sina samlingar i tävlingsform i olika klasser, vi får hoppas på goda resultat. Svenska exponat brukar lyckas bra även på de stora internationella utställningarna.

Mer info om IBRA finns på utställningens hemsida.

Totalt omfattar tävlingsklassen på utställningen 3 400 ramar vilket motsvarar 54 400 blad i A4-format med frimärken, brev, vykort och annat filatelistiskt material att titta på. Dessutom finns över 100 handlare, auktionsfirmor och postverk på plats. Den svenska auktionsfirman Postiljonen från Malmö är en av deltagarna. Facit finns i samma monter och presenterar på utställningens första dag 25:e maj den nya utgåvan av Facit Classic Special. Katalogen kan redan nu förhandsbeställas på www.safealbum.se och www.frimarksnetto.se

Här hemma i Sverige är nästa utställning i Trelleborg 15-17 september i år. Här är det en nationell och regional utställning. Även här kommer det att finnas handlare och auktionsfirmor på plats. Läs mer om utställningen här.

Och nästa år är det dags för en större utställning i vår närhet. HAFNIA 2024 i Köpenhamn 17-20 oktober, en FEPA (Europeisk) utställning. Mer info om denna finns här.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar