Svenska lösenfrimärken

Vi har nu uppdaterat sidan med bilder och information om de svenska lösenmärkena tandning 13, den tidigare utgåvan med tandning 14 finns sedan tidigare inlagd.

Lösenmärkena är en mycket intressant emission i den svenska filatelin. Märkena är förhållandevis prisbilliga men bra exemplar med god centrering och läsbara stämplar är mycket ovanligare än på andra emissioner.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det finns ett i förhållande till de relativt små upplagorna brett utbud av nyanser och två tydligt olika papperssorter, vanligt vitaktigt papper och ett gulaktigt papper som användes till de sista tryckningarna.

På lösenmärkena finns även ett stort utbud av udda stämplar som t.ex. färgade stämplar från många olika orter. Enda problemet med lösenmärkena är den relativt stora mängden av efterstämplingar, antedaterade stämplar, falska stämplar o.s.v. Men detta kan också ses som en intressant infallsvinkel till en specialsamling. De största delen av lösenmärkena är riktigt avstämplade.

Du hittar mer info om lösenmärkena tandning 14 och tandning 13 på denna sidan, här finns också lite info om avstämplingen av lösenmärkena.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar