Ringtyp på TRELLEBORG 2023

15-17 september är det dags för TRELLEBORG 2023, årets nationella och regionala frimärksutställning som arrangeras av Sveriges Filatelistförbund tillsammans med ett flertal lokalföreningar i södra Sverige. Det är en bilateral utställning tillsammans med det tyska filatelistförbundet, så där det även finns utställda exponat från tyska och dessutom danska samlare.

Själv ställer jag ut ”Sverige – Ringtyp 1872-1891” för första gången på nationell utställning. Samlingen är tidigare visad i 5 ramar (80 blad) på KPKs klubbutställning (motsvarande svensk regional nivå), vilken är första nivån på frimärksutställningar där man kan kvalificerar sig till nationell nivå. Nu i Trelleborg är samlingen utökad till 8 ramar (128 blad), varav några nya visas här nedan. Hela exponatets 128 blad kommer senare att kunna ses på sidan.

Ringtyp är ett minst sagt populärt område att samla. På utställningen finns fyra exponat om dessa klassiska svenska frimärkena.

På plats finns även ett antal svenska, danska och tyska handlare samt auktionsfirmor. Vi (Frimärks-Netto / SAFE Album AB) finns i monter 2. Mer info finns på https://trelleborg2023.se/

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar